Posted in Uncategorized

Bloggar om kost och viktnedgång

Bloggar om kost och viktnedgång Posted on september 23, 2019

Kost och hälsa är ämnen som intresserar en stor del av befolkningen eftersom det är många som vill må bättre och komma i bättre form. Idag ökar den genomsnittliga vikten i världen allt snabbare och i Sverige är hälften av den vuxna befolkningen överviktig vilket tyvärr leder till att många lider av livsstilssjukdomar som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

För att komma igång med en hälsosam livsstil gäller det att förbättra kosten men eftersom många har svårt att laga god och hälsosam mat kan en blogg hjälpa till att guida dem som behöver hjälp. För att kunna laga bra mat behövs även bra köksutrustning och för den som behöver låna en mindre summa pengar till exempelvis en bra matberedare eller mixer är ett besök på https://xn--smslnonline-08a.se/ en bra idé. På smslånonline finns lån på både små och större belopp utan säkerhet och pengarna betalas snabbt ut.

Bättre hälsa och viktnedgång

För den som är intresserad av att gå ner i kroppsvikt eller få en bättre hälsa är det viktigt att varje dag hålla motivationen vid liv för att göra bra val i vardagen. Ofta påbörjas en viktresa med massor av motivation och de första dagarna av en viktnedgång går lätt som en plätt. Efter ett tag kommer de jobbiga funderingarna och tankarna på godis och en härlig festmåltid växer sig allt starkare. Tyvärr är det många som efter några veckor har gett upp dieten och gått upp alla de kilon som de tidigare lyckades gå ner.

För att lyckas långsiktigt med en viktnedgång gäller det att hålla motivationen uppe dag ut och dag in genom att ta stöd av vänner och familj eller av inspiratörer inom sociala medier. Att dagligen följa en bra blogg som uppdaterar dig med tips på hälsosam mat och inspirerande information gör att sannolikheten att du lyckas med att gå ner i vikt och att bibehålla din nya vikt på lång sikt är mycket högre än annars. Några av Sveriges största bloggar om viktminskning är Kostdoktorn.se och LCHFingenjören som båda ger tips om viktminskning genom LCHF-metoden. En annan känd blogg om kost och hälsa är Träningslära.se där även mycket av informationen handlar om träning vid viktnedgång. På nätet går det också att hitta mängder av personliga bloggar där du får följa olika människors viktresa mot ett lättare och mer hälsosamt liv.

Om du vill ha ytterligare motivation till att gå ner i vikt är ett sätt att också skapa din egen blogg om din viktminskning. För att göra en sådan blogg intressant för läsaren behöver du våga dela med dig av dig själv en hel del genom att lägga ut löpande bilder på din kropp och redovisa dina siffror på vågen. En egen blogg kommer garanterat öka din egen inspiration till att fortsätta följa din nya hälsosamma diet!