Posted in Blogg

Bloggar om sport och träning

Bloggar om sport och träning Posted on mars 7, 2018

Att träna och ta hand om sin kropp är en viktig del i mångas liv. Det finns de som endast gillar vardagsmotion medan andra tränar flera gånger om dagen. Det som är viktigt att komma ihåg är att träning och hälsa är något som ska kännas bra för den som utövar det. Beroende på vad för kroppstyp man har eller om man har snabb eller långsam ämnesomsättning kan olika träning ge olika resultat. Man får helt enkelt prova sig fram till den formen som passar bäst för en själv. Det finns många bloggar på det här temat och det är ett trevligt sätt på vilket man kan hitta inspiration och motivation. Dessvärre är den här världen av sociala medier och bloggar även en utsatt värld. Det finns tyvärr många som känner att de måste lägga sig i andras liv och skriva elaka och dumma kommentarer på bland annat inlägg och bilder.

Bloggare har viktiga roller som influencers

När man bloggar och har en stor följarkrets är det viktigt att tänka på vilka signaler man skickar ut. Många unga tjejer i dagens samhälle påverkas negativt av de onaturliga idealen som är inne nu. Förr skulle man vara så smal som möjligt och det uppmuntrade tjejer till att sluta äta. Nu ska man vara både smal och vältränad vilket är svårt att kombinera. Det går ju liksom inte att inte äta och sedan köra stenhårt på gymmet. Om man ständigt matas med onaturliga kroppsideal kan det trigga beteenden som inte är bra för unga kvinnor. Det är dock inte bara tjejer som utsätts för det här, även män har börjat prata om hur de tycker att de typiska idealen för män är orimliga och borde slopas. Som tidigare nämnts så ska man göra det som gör att man mår bra och trivs med sig själv. Men man ska aldrig kompromissa och göra något som inte känns bra, som till exempel att svälta sig själv och samtidigt träna hårt på gymmet.

Vilket typ av blogg passar dig?

För att hitta bra bloggar om sport och tävling är det viktigt att man först frågar sig själv vilken typ av träning eller sport det är man är intresserad av att läsa om. Är det bowling, fotboll, fitness eller något annat kul? Sedan kan man titta runt på olika bloggportaler för att hitta någon som passar ens smak. Bloggare skiljer sig ofta mycket åt i sitt sätt att skriva, vilka bilder de väljer att lägga ut och så vidare. Att blogga om fitness är vanligt i Sverige och det har blivit en ledande grej bland nutidens trender. Det är dock svårt att avgöra om de alltid är så bra som de utger sig för att vara. Det kan vara svårt att avgöra om personen som skriver har den kunskap som krävs eller om han eller hon bara skriver saker som är tagna ur luften. Söker man utländska bloggare finns det gott om dessa inom både träning och sport också.