Posted in Uncategorized

Stora bloggare i Sverige

Stora bloggare i Sverige Posted on januari 5, 2019

Att ha ett arbete som innebär att man skriver en blogg är ett relativt nytt fenomen. Numera finns det dock många bloggare, både i Sverige och utomlands, som tjänar enorma pengar på sina bloggar och kan livnära sig på detta. Dessa bloggar kan handla om allt mellan himmel och jord. De kan handla om kläder och mode, bakning och matlagning, resor och unika resmål eller helt enkelt bara om deras eget liv, familj och relationer. Vad som egentligen gör att vissa bloggare får enormt mycket läsare, men andra inte får det är väl inte helt solklart alla gånger. Dock spelar det roll hur bloggarna lägger upp sina bloggsidor, det vill säga om de länkar, alt-taggar sina bilder, har sponsorer, många besökare, om de tänkt på SEO med mera. Här nedan listar vi några stora bloggare som tjänar enorma pengar på sina bloggar. Samtliga av dem är svenskar.

Denna tjej är född 1987 och bor i Stockholm. Hon har både slaget igenom med sin blogg, men framför allt också med sin youtube-kanal. Det är väl främst tonåringar som följer denna tjej och hennes klipp. Utöver bloggande och vloggande har hon skrivit en bok som handlar om psykisk ohälsa. Vad det ska bli av denna framgångsrika tjej i framtiden är det ingen som vet. En omöjlighet är dock inte att man kan se henne som en ledare av något slag eller skulle hon kunna vara ny som chef på ett företag. I fjol hade hon en omsättning på hela 19,5 miljoner kronor.

Bara 23 år gammal men ändå kändis i hela Sverige genom sin blogg och övriga sociala medier. Detta är tjejen som föddes in i kändislivet. Mamman är Pernilla Wahlgren, känd som showartist, sångerska med mera, och pappan är Emilio Ingrosso som varit såväl dansare som krögare. Bianca har fått in många miljoner på alla uppdrag hon tagit sig utöver sin blogg. Hon har bland annat medverkat som jury i programmet Talang och har dessutom ihop med sin mamma Pernilla en egen reality-serie. Fröken Bianca Ingrosso drog förra året in 6,7 miljoner. Detta år lär det bli ännu mer då hon under året dessutom har släppt sin egen kollektion som bland annat innehåller laptop-fodral. Hon har även senaste månaderna lanserat ett eget sminkmärke som verkar sälja slut snabbare än snabbast.

Modebloggaren Kenza

Denna halvmarokanska tjej är född 1991 och kommer från Stockholm. Hennes blogg handlar om framför allt mode, kläder och smycken och hur man ska kombinera dessa på bästa sätt. Men den handlar även om livet hon lever tillsammans med sin pojkvän, eller numera man, och om sin lilla hund. Man får utöver hennes outfit även se bilder på hennes resor och lyxliv på fina hotell i varma länder. Tjejen har tjänat några miljoner på sitt bloggande under åren och har alltid varit populär bland tjejer att följa. I fjol hade hon hela 4,6 miljoner i omsättning.