Att bli en affiliate

Att bli en affiliate Posted on juli 25, 2017

Att bli en affiliate med ett företag innebär att ni startar ett samarbete. Vanligtvis innebär detta att du får en länk som du inkluderar i dina blogginlägg. Varje gång en läsare klickar på denna länk till företaget och genomför ett köp så får du en procent av inkomsten, eller en fast summa. Det kan med andra ord ge dig en hel del extra i inkomst, så hur blir man en affiliate?

Ansök hos företag

Det första sättet att bli affiliate är att du själv ansöker hos de företag som du är intresserad av att samarbeta med. Om ett företag erbjuder ett affiliate program finns det vanligtvis en länk till detta någonstans på deras hemsida, men även om du inte hittar någon sådan så kan du maila dem och fråga om de är intresserade av ett samarbete. Du kan läsa mer om affiliates här.

Företag kontaktar dig

Det andra sättet att bli affiliate är att ett företag har hört talas om din blogg och vill samarbeta med dig. Detta är dock mer ovanligt då det är enklare för dig som individ att hitta ett stort företag än tvärtom, så gå inte runt och vänta på kontakt.

magnetism