En seriös blogg drivs inte från köksbordet

En seriös blogg drivs inte från köksbordet Posted on juni 23, 2021

Det har knappast undgått någon att bloggar i dag är långt ifrån de dagböcker på nätet de en gång började som. Branschen kring bloggar och sociala mediekanaler är en blomstrande marknad i media- och reklamindustrin, och det finns all anledning för dig som bloggare att se din blogg som en startpunkt för ett större företagande som kan visa sig vara mycket lukrativt i längden.

Du har kanske drivit din blogg hemifrån under en längre tid och känt att det fungerar bra. Om du vill ta nästa steg med din blogg är det dock dags att tänka större – men tänk flexibelt. Ett första viktigt steg på din väg till ett framgångsrikt bloggföretagande är att skaffa en ordentlig arbetsplats till din blogg.

Du är smart om du väljer ett Kontorshotell snarare än investerar i ett fast kontorskomplex. Sociala medier är en snabbt svängande marknad där du aldrig kan vara riktigt säker på att framgångsrik i dag betyder framgångsrik i morgon. Att kunna anpassa dina lösningar i takt med utvecklingen är viktigt, vilket bland annat Expressens rapportering om bloggdrottningen Isabella Löwengrips resa vittnar om.

Ger ett seriöst intryck

Det är viktigt att fokusera på din bloggs arbetsplats. En av anledningarna till det är hur en seriös kontorsplats får dig och ditt bloggföretag att framstå inför externa samarbetspartners. På listan av de företag som väljer att jobba med bloggare och influencers finns som DN skriver stora, traditionella aktörer som Arla och Ellos. Ett möte med respektive företags Head of sales görs knappast hemma i TV-soffan. Att ge ett seriöst intryck är viktigt, oavsett vilken ton och stil du gjort dig känd för mot dina följare.

Att det finns all anledning att maximera bloggens vinstchanser visar Svenska Dagbladets listning av vad svenska influencers tjänar på sin verksamhet. Grenar du dessutom ut dig till närliggande verksamheter som exempelvis poddar, kan du, som Johanna Nordström berättar för Aftonbladet, verkligen tjäna storkovan.

magnetism