Viktigt att tänka på som bloggare

Viktigt att tänka på som bloggare Posted on oktober 12, 2017

Att blogga kan vara en väldigt enkel upplevelse om man inte gör det för att tjäna pengar eller för att få så många följare som möjligt. Då är det nämligen bara att göra som man själv vill hela tiden, men om du är ute efter att tjäna pengar eller att öka ditt läsarantal finns det ett par saker som kan vara viktiga att tänka på.

Håll en hög kvalitet

Det kan låta som en självklarhet men det är ändå värt att tänka lite extra på. Saker som stavning, att dela upp ditt inlägg i lättsmälta bitar istället för att lägga upp en vägg av text och att inte använda sig av ordspråk som är svåra att förstå, kan höja kvaliteten för din blogg en hel del. Återigen är detta dock inget tvång, men det är något som du bör tänka på om du vill öka din inkomst eller mängden följare.

Läs andra bloggar

Du kan lära dig en hel del om hur du optimerar din blogg genom att läsa andra bloggar. Givetvis går det bra att läsa andra bloggar på webbsajter där folk lägger upp bloggar, men det kan även vara en bra idé att läsa bloggar som publiceras på till exempel Expressens webbsida för att se hur dessa bloggare skriver. Du behöver inte kopiera deras stil exakt, men det hjälpa att se hur andra människor tar sig an samma utmaningar som man själv handskas med.

Erbjud en unik vinkel

Eftersom det är så pass populärt med just bloggning finns det en hel del olika bloggare för läsarna att välja bland. Det gör att det är oerhört viktigt för dig att erbjuda en vinkel som är unik för just dig och din blogg. Om läsare känner att din blogg erbjuder någonting unikt kommer de nästan garanterat att komma tillbaka för att läsa mer.

Exakt hur du bör gå tillväga för att erbjuda en unik vinkel beror dels på vad du tycker om att skriva om, men även på dig som person. Bra vinklar för en blogg om teknologi är till exempel att skriva om det senaste, gammal teknologi som glömts bort eller de dyraste föremålen på marknaden som datorer, smartphones och så vidare. Det gäller alltså helt enkelt att hitta ett intressant fält inom det man själv tycker om att skriva om och att sedan fokusera på det.

Lägg upp regelbundet

Att lägga upp nya inlägg regelbundet är förmodligen någonting som säger sig självt, men det är otroligt viktigt för att kunna få en större publik. Om dina följare kan förvänta sig att du laddar upp en viss dag i veckan så kommer de garanterat att börja besöka din blogg den dagen varje vecka för att läsa ditt inlägg.

magnetism