Bloggar om bröllop

Bloggar om bröllop Posted on februari 26, 2018

Att planera ett bröllop är ett omfattande projekt som de flesta brudpar lägger ett års tid på eller mer. Det kan därför vara givande på flera sätt att blogga om upplevelserna man har under denna period. Bloggen kan till exempel bli en slags dagbok och ett minne från tiden innan bröllopet. Under själva planeringsprocessen känner brudparet sig antagligen mest stressade över att få allt i ordning till den stora dagen, och därför kan det vara roligt att kunna se tillbaka på planeringsperioden i efterhand, med mer lugn och kärlek i sinnet. Bloggen kan också vara ett verktyg i planeringsarbetet – kanske skapar man ett blogginlägg för varje sak som måste ordnas, och uppdaterar dem allt eftersom arbetet fortskrider, eller skriver checklistor på bloggen som man kan konsultera längre fram under processen. Bloggen kan också vara en slags ”moodboard” där man samlar all sin inspiration.

Den kanske vanligaste anledningen till att man bloggar om sitt bröllop är dock att man vill dela med sig av sina upplevelser till andra, med förhoppningen om att kunna inspirera eller hjälpa dem under deras egen bröllopsplanering. Genom att skriva om sådant som man tyckte blev bra och som man var nöjd med, liksom det som blev fel eller som kunde ha gjorts på ett bättre sätt, kan andra lära av ens framgångar och misstag, vilket förhoppningsvis underlättar deras egen planering.

Detta är särskilt vanligt om man har ett speciellt tema på sitt bröllop, eller försöker hålla så låg budget som möjligt. När det gäller att spara pengar när man anordnar ett bröllop går det nämligen inte att få för många tips. En annan typ av bröllopsblogg, som blir allt mer vanlig, är de som handlar om gröna bröllop, det vill säga bröllop där brudparet försöker ha så lite klimatpåverkan som möjligt.

Självklart är en stor del av tjusningen med bröllopsbloggar alla bilder från förberedelserna och från den stora dagen. Även de som inte planerar att gifta sig inom en snar framtid tycker ju då och då om att drömma sig bort genom att uppleva någon annans bröllop, och hämta idéer till sitt eget (potentiella) bröllop. Exempel på inlägg man kan ha med på bloggen (med många bilder!) är inlägg om klänningen, om blommorna på bröllopet, om brudgummens utstyrsel, om tärnorna och marskalkarna samt om tårtan.

Det är dock inte bara bröllop som kan vara intressanta att blogga om när det gäller fester – om man redan har en bröllopsblogg kan man alltid fylla på den med tips om hur man planerade andra fester före och efter bröllopet, som dopfest, baby showers och födelsedagsfester. Om man vill ha en extra snygg tårta även till dessa fester, så att den gör sig bra på bild till bloggen, ska man gå in på Barnkalaset.se, där man kan hitta en tårtdekoration som passar för alla dessa tillfällen.

magnetism