Så bloggar du om bloggar

Så bloggar du om bloggar Posted on februari 10, 2018

Att blogga om andra bloggares bloggar kan faktiskt vara en god ide, tro det eller ej. Anledningen till det är att sökmotorerna blir glada då. När du skriver en blogg ska du naturligtvis registrera bloggen på så många sökmotorer som möjligt. Sökmotorerna fungerar som så att de vill skapa värde för sökmotorns besökare. Skapar de värde så blir de en flitigt använd sökmotor och då vill företagen köpa annonsplatser på sökmotorn. Bingo. Allt handlar om pengar när man skrapar lite på ytan. Så, att blogga om andras bloggar är helt enkelt en teknik man använder sig av för att sökmotorerna ska gilla den egna bloggen. Det fungerar nämligen som så att din blogg då inte är en återvändsgränd utan även länkar till andra bloggar eller webbsidor. Sökmotorerna gör inga “favörer” för någon utan arbetar demokratiskt. Att vara en kanal för information och innehåll på mer än ett sätt är alltså smart för den egna sökmotorplaceringen.

Att marknadsföra sin blogg

En bloggare kan tjäna otroligt mycket pengar om man sköter bloggen på rätt sätt. Rätt sätt är att länka till andra bloggar och webbsidor. Det är rätt för sökmotorernas skull och har betydelse för placeringen av den egna bloggen på till exempel Google. Man kan även länka till sina egna inlägg, alltså man länkar från ett inlägg till ett annat i den egna bloggen. Detta gör att sökmotorerna uppfattar det som att det “händer grejer” på bloggen och det hjälper den egna klättringen mot sökmotorernas toppar. Att placera sig i topp på en sökmotor är mycket bra, det kallas organisk placering. Sökmotorerna försöker dock förhindra att man ska lägga vantarna på topplaceringarna genom ständiga förändringar av sina algoritmer. Detta gör de för att de vill tjäna mer på att företag, bloggare etc istället ska köpa marknadsföring från sökmotorerna. Sökmotorerna tjänar ingenting på de organiska placeringarna och måste därför försvåra för bloggare och webbsidor att använda tekniker för att nå dessa åtråvärda, kostnadsfria placeringar. Att blogga ofta och lägga upp nya inlägg flera gånger i veckan är också något som sökmotorerna tycker om.

Framgångsrika bloggare får extragig

Skickliga bloggare kan få andra jobb vid sidan av sina bloggar som en konsekvens av att de är duktiga bloggare, fotografer och filmare. Man har alltså allt att vinna på att starta en blogg om man har kreativa och konstnärliga förmågor. Gillar man att filma och gör populära filminlägg på sina bloggar kan man till exempel få i uppdrag att producera företagsfilm från beställare. I de fall man hanterar ett speciellt ämne kan man bli ombedd att hålla föreläsningar. Det är intressanta tider och faktum är att man inte vet vart det slutar när man drar igång en blogg som lockar besökare. För många blir bloggen en inkomstkälla och en karriär och det enda som bloggaren gör är att skriva, filma och fota. Ett ganska gemytligt liv således. Man börjar skriva en liten blogg och får plötsligt extragig som programledare i ett TV-program eller som skribent hos en känd kvällstidning.

magnetism