Bloggar om kärlek och privatliv

Bloggar om kärlek och privatliv Posted on februari 10, 2018

Att blogga är en mycket populär aktivitet idag – vare sig det rör sig om mindre och privata bloggar eller om stora bloggar som människor tjänar pengar på att skriva. Bloggar kan i stort sett handla om vad som helst; från mat, träning och hälsa till mode och skönhet och allt där emellan. Många väljer att använda sig av begreppet “livsstilsblogg” om sin blogg, vilket innebär att man kan skriva om sitt liv i dess breda bemärkelse. Det kan då röra sig om privata tankar och reflektioner i kombination med texter om resor, tips på produkter eller nya recept som man har testat på. Att skriva om kärlek och privatliv kan dock vara utelämnande på många sätt, så det är alltid bra att fundera igenom hur mycket du vill låta läsarna ta del av. Såvida du har en öppen blogg kan nämligen vem som helst ta del av de texter som du publicerar.

Kändisar som bloggar om privatliv

Olika bloggare väljer att delge olika mycket av sina privatliv. Isabella Löwengrip har till exempel valt att (ännu) inte visa ansikten på sina barn, då hon upplever att det är för utlämnande. Andra väljer att vara helt öppna med sina nära och kära och stora delar av sina privatliv. Det här kan dock få vissa konsekvenser, vilket många bloggare har fått vara med om. Trakasserier på nätet är tyvärr ganska vanligt idag, liksom ryktesspridning om flera stora och välkända bloggare. Det här är något som inte alltid kan undvikas när man befinner sig i den offentliga kändissfären. Sanna Lundell är en offentlig person, som också är tillsammans med den kanske ännu mer kända Mikael Persbrandt. Lundell hade ett kämpigt 2017, vilket hon har varit öppen med i bloggen. Sanna bloggar om Persbrandt, som har varit ett stort stöd för henne under året. Det här är ett exempel på en bloggare som har valt att vara öppen med sitt tunga år och sin kända kärlek, och som tur är har hon inte fått utstå många problem med just den öppenheten.

Att skriva om kärlek

Kärlek är ett ämne som alla kan relatera till, och som därför är populärt att skriva om. Kärlek kan både vara en fantastisk sak och en otroligt jobbig sak att skriva om. Att skriva om kärlek behöver dock inte betyda att man blir för privat och utlämnande – man kan ju faktiskt skriva om kärlek mer generellt, istället för sitt eget kärleksliv. Det finns till exempel bloggar som tipsar om riktigt bra dejtingsidor. På Nätdejtingtips beskrivs sajter som Match, Elitsinglar och eDarling, varpå de också recenseras. Detta kan vara bra och inspirerande för dig som söker kärleken. Samtidigt blir det inte för privat, vilket också kan uppskattas av många. Om du väljer att starta en blogg om livsstil och/eller kärlek kan det vara bra på att fundera på hur just du vill vinkla ditt ämne. Vill du berätta om dina egna erfarenheter inom områdena eller vill du ge mer generella tips till dina läsare?

magnetism