Att driva en reseblogg

Att driva en reseblogg Posted on februari 8, 2018

Att driva en reseblogg kan vara minst sagt utmanande, särskilt innan man har fått tillräckligt många läsare för att kunna försörja sig heltid på sin blogg, eftersom det betyder att man måste balansera ett heltidsjobb med resorna.

För många resebloggare innebär det att de måste prioritera bort andra saker i livet för att hinna med att resa, och för att ha råd att resa. Saker som nya kläder, inredning i hemmet och städning kan få stå tillbaka för att man ska hinna med att skriva på bloggen och ha råd med flygbiljetter och hotell.

Att vara resebloggare innebär också att vara på språng nästan hela tiden, antingen på en faktisk resa eller under förberedelserna till en resa, som att vaccinera sig eller inhandla nödvändiga reseattiraljer. Något som kan vara problematiskt för kvinnor är den månatligt återkommande mensen, som gör att man måste packa tamponger och bindor och att man måste uppsöka en toalett regelbundet för att byta sitt mensskydd. En bättre lösning för resebloggare är då att använda menskopp, eftersom den tar en bråkdel av utrymmet i packningen och skyddar i 12 timmar innan den måste tömmas. Perfekt för kvinnor som ständigt är på språng, med andra ord!

Det finns dock självklart andra sätt att vara resebloggare, till exempel de som har valt resandet som en livsstil, och ständigt är på resande fot i en husbil eller genom backpacking. Då faller det sig kanske naturligt att blogga om sina upplevelser.

magnetism